Halálos tüzijáték-baleset Hanoiban

Legalább négy ember - köztük három külföldi - meghalt, három pedig megsebesült, amikor felrobbant két, tűzijátékot tartalmazó tartály Hanoiban - közölték a vietnami hatóságok szerdán.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány és milyen nemzetiségű külföldi van a halottak és a sérültek között, de egy helyi rendőr szerint németek és szingapúriak is érintettek a balesetben.

A vietnami főváros ezredik születésnapjának megünneplésére szánt rakéták a My Dinh stadionban robbantak fel. Ez a huszonkilenc helyszín egyike, ahol az eseménysorozat fénypontjának számító vasárnapi ünnepségre tűzijátékot telepítettek.

A detonáció megremegtette a közeli házakat és autóablakokat is betört. Szemtanúk szerint a helyszínen hatalmas füstfelhő gomolygott, és több száz ember fejvesztve menekült távolabbra. A stadionban állítólag többen az ünnepségre próbáltak. A rendőrség azonnal lezárta a környéket.

A tíznapos ünnepségsorozat múlt pénteken kezdődött, és a My Dinh-i záróeseményen várhatóan 31 ezer ember vesz majd részt - harmaduk katona. Az évforduló lebonyolítása 63 millió dollárba került. Az előkészületeket már több mint két éve megkezdték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.