Halálos gyerekbaleset az Aquaworld élményfürdőben

Meghalt egy kilencéves gyerek a budapesti Megyeri hídhoz közeli Aquaworld élményfürdőben, beleesett az egyik medence vízelvezető csatornájába. Kalyó László, a Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a baleset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, a helyszínelés jelenleg is tart, az esetet szakértők bevonásával vizsgálják. A fürdőt a baleset miatt kiürítették.

A rendőrség életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - olvasható a rendőrség honlapján publikált közleményben.

A Független Hírügynökség információi szerint a tűzoltókhoz nem sokkal negyed 4 után érkezett a bejelentés, hogy nyoma veszett egy gyereknek. Négy autóval, húsz emberrel, köztük a búvárszolgálatosokkal vonultak a helyszínre.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője korábban azt közölte: a gyermeket a kiérkező tűzoltók a gépházban találták meg, a holttest kiemelése után a helyszínt átadták a rendőrségnek. Az MTI úgy értesült, hogy a holttest teljesen szétroncsolódott, a fiút a szülők egy fürdőnadrágdarab alapján azonosították.

Az Aquaworld csütörtökön sajtóközleményben tudatta: mélyen megrendült minden munkatársuk a tragédia kapcsán, és osztoznak a család fájdalmában. Remélik, hogy minél hamarabb véget ér a vizsgálat, amelyből kiderül, hogyan következhetett be a baleset.

"Haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a külföldi gyártóval annak érdekében, hogy elejét vegyük annak, hogy bárhol a világon hasonló tragédia bekövetkezhessen" - írták. A hatósági vizsgálattal párhuzamosan az Aquaworld Zrt. belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat lezárultáig a szörfmedencét teljesen elzárják a nagyközönség elől.

Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing és értékesítési igazgatója csütörtök este az MTI-nek azt mondta: a gyermek a szüleivel volt a fürdő területén. A baleset a szörfmedence területén történt, körülményeit egy belső vizsgálat fogja kideríteni - tette hozzá. Arról az igazgató nem tudott felvilágosítást adni, hogy a vizsgálat meddig tarthat, hangsúlyozta ugyanakkor: mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak.

Az Aquaworld a Megyeri híd pesti hídfője mellett épült, a komplexum 86 ezer négyzetméteren terül el. Két részből áll: az Aquaworld Budapest élményfürdőből, valamint egy szálloda csendesfürdőjéből. Az élményfürdőt 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriási kupola fedi - olvasható a létesítmény honlapján.

 

Rendőrautó áll a főváros IV. kerületében található Aquaworld élményfürdő előtt, ahol egy 10 év körüli kisfiú életét vesztette, miután beszippantotta az egyik medence tisztítóberendezése
Budapest, 2009. július 23. Rendőrautó áll a főváros IV. kerületében található Aquaworld élményfürdő előtt, ahol egy 10 év körüli kisfiú életét vesztette, miután beszippantotta az egyik medence tisztítóberendezése. MTI Fotó: Kovács Tamás 2009-07-23,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.