Halálos csók a pécsi Ciszterci Nevelési Központban?

Öngyilkos lett a pécsi Ciszterci Nevelési Központ egyik karbantartója. Az 50 éves férfi – egyesek szerint – azért fordult önmaga ellen, mert megcsókolta az egyik diáklányt, s ezt észrevette a lány apja.

Az elmúlt napokban több újság internetes levelet kapott egy, a pécsi Ciszterci Nevelési Központban történt tragikus végű eseményről. A levél anonim írója szerint az iskola egyik karbantartója, H. László félreérthetetlen pózban találta saját, 14 éves lányát egyik kollégájának, az 50 éves K. Zsoltnak az irodájában. K. Zsolt ezt követően a hétvégi házában felakasztotta magát, az apa pedig – közös megegyezéssel – távozott az iskolából. A levélíró felvetette az iskola irányítóinak felelősségét, s megemlítette: az intézményben tavasszal egy kisgyerek csaknem felkötötte magát, és arról is szól, hogy kilenc tanár kényszerűen távozott a nevelési központból.

A hírrel kapcsolatban megkerestük Késmárki Tibornét, a 160 óvodást és 300 iskolást oktató intézmény igazgatóját, akitől megtudtuk: november 12-én valóban azzal fordult hozzá az egyik karbantartó, hogy kollégáját és saját 14 éves lányát csókolózáson érte. Az apa állítását az igazgatónő előtt az érintett karbantartó tagadta. Arra a kérdésünkre az igazgatónő nem válaszolt, hogy a lány elismerte-e a csókot. Másnap az apa által megvádolt férfi öngyilkos lett: a családos, kétgyermekes embert pénteken temetik Pécsett.

Az igazgatónő megerősítette, hogy az apa távozott az iskolától. Lánya továbbra is az intézmény végzős növendéke. Mint megtudtuk, a történtek feldolgozásában szakember nyújt segítséget a lánynak.

Késmárki Tiborné úgy véli. A történtek nem tartoznak a nyilvánosságra. Az igazgatónő – indoklása szerint – azért nyilatkozott mégis, mert enélkül a névtelen levélíró „befeketítheti” az iskolát. Késmárki Tiborné beszélt az „önmagát tavasszal felakasztó gyerekről” is: mint elmondta a kisdiák az udvaron játék közben véletlenül akadt fenn a nyakánál fogva egy kötélen, a szándékosságnak még a gyanúja sem merült fel. A fiút másodpercek alatt leszedték a mellette állók a kötélről, így a kisdiák csak horzsolásokat szenvedett.

Az igazgatónő úgy gondolja, hogy a névtelen levélíró nem az iskola érdekeit szolgálja, hanem le akarja járatni az intézményt. Egyébként az iskolától 2007. nyarán három pedagógust kellett elbocsátani, másoknak lejárt a szerződésük, szülni mentek, vagy találtak más munkahelyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.