Halálos tévedés? Prince nem azt a gyógyszert vette be, amely a dobozra rá volt írva

Egy sokkal erősebb fájdalomcsillapítóról van szó.

A hidrokon tabletták - egy gyenge fájdalomcsillapító, ami azonban kábítószernek minősül - helyett a gyógyszeres dobozokban egy sokkal erősebb fájdalomcsillapítót, fentanil tablettákat találtak a nyomozók - számoltak be a hatóságok a Minneapolis Star Tribune-nak. A lap szerint Prince alig volt 50 kilogramm áprilisban, amikor a Paisley Park-i otthonának a liftjében életét vesztette. Értesüléseik szerint a szervezetében a halálos adag többszörösét mutatták ki.

 

Chris Pizello / Reuters

 

A sztár júniusban nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyve szerint Prince baleset okozta fentanil túladagolásban halt meg. Az AP-nek nyilatkozó illetékesek szerint az énekes a halála idején nem állt olyan kezelés alatt, amely ezt a gyógyszert írta volna elő a számára.

Az énekes halálát megelőzően több olyan eset is történt az Egyesült Államokban, amikor hamisított fentaniltartalmú tablettákkal adagolta túl magát valaki. A Paisley Park-i lakásban is több ilyen hamisított tablettát találtak a nyomozást végzők. Ezekből többek közt fentanilt, lidokaint, és egy U-4770 nevű, a morfiumnál nyolcszor erősebb szintetikus drogot mutattak ki a vizsgálatok.

A beszámolók szerint ezekből a tablettákból a halálát megelőző héten is volt nála, amikor a repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre Illinoisban. Itt kórházba szállították és egy opioid túladagolások kezelésére használt szert, Narcant kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.