Nem ugrott a barátnője után, inkább hagyta megfulladni

Ausztriában letartóztatták a rendőrök azt a férfit, aki tavaly nyáron egy meztelen éjszakai fürdőzés alkalmával magára hagyta fuldokló barátnőjét.

A tinédzser lány meztelenül ugrott be a tóba egy éjféli fürdőzésre. Amikor a fiú látta, hogy a lány nem bukkan fel a vízből, elfutott, a mobiltelefonját pedig megsemmisítette – írta a Local. A rendőrség letartóztatta a fiút.

A tragédia a festői Traunsee tó mellett történt Felső-Ausztriában, Gmunden városának közelében tavaly júliusban. A 19 éves lány és a 21 éves fiú valószínűleg együtt iszogattak. Majd végigsétáltak egy kis famólón, ahol a Johanna P.-ként azonosított lány úgy döntött, hogy szeretne úszni egyet.

Azonban miután beugrott a tóba, nem bukkant a felszínre. A 21 éves fiú pedig ahelyett, hogy beugrott volna utána, pánikba esett, felmarkolta a lány ruháit és telefonját, és elmenekült.

Az osztrák sajtó szerint amikor hazaért, megsemmisítette a lány telefonját, majd próbált úgy tenni, mintha semmi nem történt volna. Most azonban letartóztatták, mert még csak nem is telefonált segítségért, ami esetleg megmenthette volna a lány életét.

„A férfi segítség elmulasztása, magántulajdon megrongálása, és mindezek eltitkolása miatt állhat majd bíróság elé” – foglalta össze Christian Hubmer helyi ügyész. „Még csak nem is hívott segítséget. Amikor pedig végül bevallotta, hogy mi történt, azt mondta, hogy mindketten nagyon sokat ittak. Valószínűleg azért pánikolt be, mert részben az ő hibája volt, hogy a lány úgy döntött, úszik egyet, ő pedig nem akadályozta meg ebben.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.