Halálos cápatámadás Ausztráliában

Egy ötvenéves férfi vesztette életét az ausztráliai Byron-öböl egyik népszerű strandján, amikor feltehetőleg egy közel kétméteres nagy fehér cápa megtámadta.

A férfi, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a Clarkes strand sekély vizében úszott, amikor a cápa megtámadta. Bobbie Cullen főfelügyelő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy helyi idő szerint délelőtt 10.45-kor riasztották a rendőrséget és a mentőket, hogy egy férfi súlyos sérüléseket szerzett a jobb lábán. A vízből a férfit egy úszó húzta ki és megpróbálta őt újraéleszteni a parton, ám nem járt sikerrel. „A férfi különleges bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy megmentse az áldozatot” - mondta Cullen.

A News Corp információi szerint egy newcastle-i ügyvéd, Mark Hickey volt az, aki életét kockáztatva a vízbe vetette magát és a vérző sebesültet kihúzta a partra. „Először azt hittem, hogy hínárt látok a vízen lebegni, de aztán rájöttem, hogy az vér” - idézi a férfit a Guardian. Hickey azt hitte, hogy az áldozat már nincs életben. „A cápa visszajött érte és megint támadásba lendült. Először nem is láttam, hogy az egy ember, de mikor ráeszméltem, azonnal a vízbe rohantam, megragadtam és kihúztam a partra. Megpróbáltam újraéleszteni, de már túl késő volt.”

Az életmentők egy nagy fehér cápát láttak a vízben, a támadás közelében. A strandot 24 órára lezárták, egyelőre senkit sem engednek a vízbe. A rendőrség nem vadászik az állatra, mint mondják, szeretnék elijeszteni a parttól, de nem fogják bántani.

A Byron-öbölben egyik lakója a lapnak elmondta, hogy a környékbelieket megrázta az eset. „Várjuk, hogy nyilvánosságra hozzák az áldozat nevét. A strand itt az életünk szerves része, és az öbölről mindenki azt gondolta, hogy az egyik legbiztonságosabb hely, ahol úszhatunk”

A környéken 1993 óta nem történt halálos cápatámadás.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.