„Halálfélelemből” szúrt a támadó

A Pécsi Törvényszéken elkezdődött annak az öt fiatal férfinak a büntetőpere, akik múlt év júliusában egy átmulatott éjszakát azzal zártak, hogy rátámadtak ismeretlen emberekre a baranyai megyeszékhely belvárosában. A banda egyik tagja, a 18 éves U. Márk éjjel kettőkor egy bottal megütött egy, az utcán békésen haladó férfit. Amikor egy járókelő felelősségre vonta ezért U. Márkot, a csapat ellene fordult, ököllel ütötték-vágták a férfit, aki földre került. Ezt követően megrugdalták a védekezésképtelen embert, és ott hagyták. Az esetet látó járókelők odamentek a sértetthez, ápolni kezdték, mire a banda három tagja visszatért, s újra megrugdalta az összevert férfit.

A banda újra továbbindult, ám U. Márk ekkor rátámadt azon férfiak egyikére, akik a földön fekvő embert ápolták. Vele nem bírt, s mindketten földre kerültek. Erre U. Márk kést rántott, és négyszer hátba szúrta ellenfelét. A közelben állók egyike megpróbált közbelépni, ám U. Márk őt hasba szúrta. A banda ezt látva elmenekült. A két megszúrt sértettet életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A kedden elkezdett tárgyaláson a vádlottak részben elismerték bűnösségüket. U. Márk azzal magyarázta a szúrásokat, hogy halálfélelme volt, miután az általa megtámadott férfi nem hagyta magát, ám azt, hogy miért támadt békés járókelőkre, nem tudta megindokolni, s csak azzal védekezett, hogy szerinte lecigányozták őt. Amúgy az öt férfit az kapcsolta össze, hogy együtt bunyóztak.

Arra a bírói kérdésre, hogy U. Márk sportszerűnek tartja-e egy védekezésképtelen ember rugdalását, az elsőrendű vádlott nemmel válaszolt. Amúgy U. Márk azt állította, hogy nem szokott késsel járni a szórakozóhelyekre, akkor épp azért volt nála kés, mert aznap vette.

Az ügyészség U. Márkot több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, társait csoportos garázdasággal vádolja. A sértettek és a tanúk egy része jelezte, hogy zárt tárgyaláson hajlandók megszólalni, mivel félnek a vádlottak hozzátartozóitól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.