Kiszabadult az elrabolt válogatott focista

Eredményes volt a hajtóvadászat, kiszabadították Alan Pulidót – jelentette hétfőn reggel a BBC. A mexikói válogatott focistát vasárnap hajnalban egy buliból hazafelé menet raboltak el.

Katonák és rendőrök járőröznek az észak-mexikói Tamaulipas állam fővárosa, Ciudad Victoria utcáin a BBC helyi tudósítóinak beszámolója szerint. 

A 25 éves Alan Pulido egy partiról ment volna haza a barátnőjével vasárnap hajnalban Ciudad Victoria közelében, amikor teherautók vették körül az autójukat. Hat maszkos férfi erőszakkal magával vitte, de a barátnőjét nem bántották.

Alan Pulido egy edzésen épp Paul Aguilar mellett vezeti el a labdát 2014. májusában.
Alan Pulido egy edzésen Paul Aguilar mellett vezeti el a labdát 2014 májusában
Henry Romero / Reuters

A csatár a görög Olimpiakosz csapatának a tagja, emellett többször játszott a mexikói nemzeti válogatottban. „Együttérzünk Alannel ebben a nehéz időben, és imádkozunk érte” – írta görögül az Olimpiakosz hivatalos Twitter-oldalán. Hasonló posztokat tettek közzé a focista mexikói válogatott-társai is.

Mexikóban követik el a világon a legtöbb emberrablást. A hivatalos adatok szerint évente ezer ember tűnik el így. Egyesek szerint azonban a valódi szám ennek a tízszerese is lehet.

A határ menti Tamaulipas Mexikó egyik legerőszakosabb állama, keresztül-kasul átszövik az Egyesült Államokba vezető drogcsempészútvonalak. Nemrég vezényeltek több fegyverest a térségbe a kartelek hatalmának megfékezésére. Az elmúlt hetekben több tucat embert gyilkoltak meg. 

Pulido tavaly júliusban csatlakozott az Olimpiakoszhoz, és 15 meccsen hat gólt szerzett. Tagja volt a mexikói keretnek a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.