Hajléktalanokat vert össze Debrecenben négy fiatal

Négy fiatal összevert három hajléktalant Debrecenben még hétfő este, az ügyben életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés bűntette és rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
Demeter Erika rendőr főhadnagy elmondta: egy nő értesítette a rendőrséget hétfőn arról, hogy négy fiatal a debreceni Jerikó utcában leütött egy férfit, aki a földön fekszik. A járőrök a helyszínen nem találták a sérültet, csupán a bántalmazás nyomait. Nem sokkal ezután a rendőrségre újabb bejelentés érkezett, miszerint egy férfi, akihez mentőt hívtak, bement a debreceni tűzoltóság épületébe segítséget kérni.

A helyszínelő rendőrök megállapították, hogy három hajléktalan férfit bántalmazott négy fiatal. A rendőrök mindhárom sérülthöz mentőt hívtak, a bántalmazottakat a Kenézy Gyula Kórház traumatológiai osztályára szállították be - tette hozzá a sajtóreferens. A nyomozók forró nyomon kezdték el keresni a tetteseket, akiket a városban el is fogtak. A bűncselekmény elkövetésével egy 16 éves és egy 13 éves debreceni fiút, valamint társaikat, egy 18 éves újlétai fiút és egy 12 éves debreceni lányt gyanúsítanak, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a fiatalokat gyanúsítottként kihallgatták, a 16 éves fiút őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását - mondta Demeter Erika.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.