Nem Kaiser követte el a móri bűncselekményt

Nem Kaiser Ede követte el a móri bűncselekményt, a bíróság a móri vádpont vonatkozásában mellőzze a további bizonyítást - ezt indítványozta szerdán Kaiser Ede büntetőperében az ügyész a Fővárosi Bíróságon. Hozzátette: ha a bizonyítást mellőzné a bíróság, a perújítási eljárás lényegesen leegyszerűsödne, és előbb be lehetne fejezni a pert.

Az ügyész nem vonta vissza a vádat és nem is kért felmentést Kaiser Edére, csak azt indítványozta, hogy a bíróság mondja ki: nem Kaiser követte el a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablást 2002. május 9-én.  

Indoklása szerint részcselekményben nem lehet vádat ejteni, és az ő indítványa alapján a vád törvényi egysége nem bomlik fel, pusztán a több emberen elkövetett emberölést kell módosítani a Budaörsön elkövetett rablás miatt egy emberen elkövetett emberölési kísérletre. Ez alapján pedig nincs szükség külön felmentésre.

Dezső Antal, Kaiser Ede védője jogi csűrcsavarnak nevezte az ügyész által elmondottakat, azok álláspontja szerint csak arra jók, hogy az ügyészségnek ne kelljen kimondania: ejti a vádat Kaiser ellen.

Hajdú László sem Mór miatt ül

Első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte emberölés kísérlete, rablások és más  bűncselekmények miatt a Fővárosi Bíróság szerdán Hajdú Lászlót, akit  felmentett a móri vádpont alól.

A bíróság indoklása során kifejtette: nem volt feladata véleményt alkotni az elõzõ tárgyalásról. Hozzátette: a Fõvárosi  Ítélõtábla új eljárásra kötelezõ határozata alapján a móri vádpontot  kellett újra tárgyalni.

Hajdú László ügyében korábban már született egy elsõfokú ítélet,  akkor ugyancsak nem mondta ki bûnösnek a móri bûncselekményben és 15  év fegyházbüntetésre ítélte õt a Fõvárosi Bíróság 2004 decemberében.  Egy évvel késõbb döntött a Fõvárosi Ítélõtábla arról, hogy Hajdú  esetében új eljárást ír elõ, míg vádlott-társa ügyében jogerõre emelte a korábbi büntetést.

 

 


   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.