Rákbeteg gyerekeknek keresnek segítséget

A Tűzoltó utcai Gyermekkórház betegei részére készülő parókákhoz gyűjt hajat fodrászok egy csoportja a hétvégén, a SYMA Csarnokban szervezett szépségipari kiállításon.
Magyarországon körülbelül 300 új daganatos betegséget diagnosztizálnak gyerekeknél, de a terápia gyakran évekig is eltart. Átlagosan 500-550 gyerek szorul állandó kezelésre.

A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányok számára az, amikor elveszítik a hajukat. Ez az élmény teljes lelki törést okoz nekik, ami a gyógyulást is megnehezíti.

A fodrászok most összefogtak, és céljuk, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő kiállításon minél több hajat gyűjtsenek össze. Perényi Ádám mesterfodrász és csapata 25-30 centi hosszú hajjal rendelkezők jelentkezését várja, az adományozókat pedig vadonatúj frizurával örvendeztetik meg, teljesen ingyen.

A levágott hajból Varga Jánosné parókakészítő álmodja majd meg a gyerekek új hajkoronáját, melyeket az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatnak el a betegeknek.

„Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a gyermekek gyógyulási esélyei érdekében az életminőségük javítását a hosszú és sokszor fájdalmas kórházi kezelések idején" - mondta dr. Bakó Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja, aki bízik abban, hogy sokan hozzájárulnak a gyerekek új frizurájának elkészítéséhez.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.