Háborút hirdettek a turisták ellen az olasz strandokon

Hadat üzent a területfoglaló strandolóknak az olasz parti őrség.

Ezentúl 200 euróra (átszámítva 62 ezer forintra) büntethetik azokat a turistákat akik már kora reggel keresésnek indulnak, hogy törölközőikkel és nyugágyaikkal elfoglalják a legjobb helyeket a strandokon. A toscánai és szardíniai hatóságok megelégelték a folyamatos területfoglalókat, akik néha már késő éjszaka befoglalják a legjobb helyeket.

Az Operation Safe Sea program szerint igazságtalan a többi strandolóval szemben, hogy egyesek előre lefoglalják a helyüket a parton. Szombaton a livornói parti őrség 37 nyugágyat, 30 ilyen napernyőt és törölközőt talált a helyi strandon - írja a Guardian.

A brit lap szerint a strandfoglalás nagyon régi turista szokás, még a második világháború után terjedt el. A toszkánai Cecina városában a pénzbüntetés mellett bűncselekménnyé nyilvánították azt, ha valaki a strandok reggel 8:30-as nyitása előtt valamilyen eszközzel foglalja be magának a legjobb helyet.

Nem ez az első eset, hogy az olasz hatóságok megpróbálnak fellépni a strandfoglalók ellen. Néhány éve a liguriai parti őrség 1000 euróra (310 ezer forintra) bírságolt meg hat olyan turistát, aki hajnal hat óra előtt 10 törölközővel foglalta be a legjobb helyeket maguknak. Az elkövetők mind 60 évesnél idősebb személyek voltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.