Ha nem ölt is, lefolytatjáka Balla Irma fia elleni eljárást

Valószínűleg megvan az igazi gyilkos, de ez még nem ok arra, hogy felfüggesszék az eljárást az áldozat fia ellen, akit először gyanúsítottak meg azzal, hogy megölte őt.

Nem függesztik fel az édesanyja, Balla Irma debreceni fideszes képviselő meggyilkolásával vádolt S. Sándor ellen folyó büntetőeljárást - erről a Debreceni Ítélőtábla döntött legutóbbi tanácsülésén.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, Balla Irmát 2007 húsvétján a saját lakásában ölték meg brutális kegyetlenséggel. Az ügyészség az áldozat fiát, S. Sándort gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. A július 10-i tárgyalási napon kiderült: egy előzetes letartóztatásban lévő férfi - aki a gyilkosság előtt segédmunkás volt a Balla Irma háza melletti építkezésen - több olyan vallomást tett, amely összefüggésben volt a gyilkossági üggyel. Ezért S. Sándor védője, Magyar György ügyvéd a büntetőeljárás felfüggesztését indítványozta azzal az indokkal, hogy olyan bizonyítási eljárás lefolytatása vált szükségessé, amely meghaladja a bíróság kompetenciáját. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a indítványt elutasította, a végzés ellen a vádlott és védője nyújtott be fellebbezést a Debreceni Ítélőtáblára.

Az ítélőtábla határozatáról Koszta János sajtótitkár elmondta: a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a bíróság végzését, azaz nem függesztik föl az S. Sándor ellen folyó büntetőpert. Hozzátette: a tanács álláspontja szerint a vád esetleges gyengülése önmagában nem ok az eljárás felfüggesztésére, a bírósági bizonyítási eljárás adatai alapján pedig a vádhatóság jogosult annak eldöntésére, hogy fenntartja vagy elejti a vádat a vádlottal szemben. Az ítélőtábla döntése jogerős.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.