Ha vért adsz, ingyen fesztiválozhatsz a vámpírok földjén

A kolozsvári Untold fesztivál és a román Országos Vérellátó Szolgálat sajátos kezdeményezéssel próbálja rávenni a fesztivállátogatókat a véradásra: véradásért cserébe kedvezményeket biztosítanak a jegyvásárlásnál.

Felmérések szerint a román lakosság mindössze 1,7 százaléka rendszeres véradó, ezzel pedig az ország az utolsó előtti helyet foglalja el Európában. Amikor a fesztivál szervezői beleütköztek ezekbe az adatokba, sajátos ötletük támadt.

„Arról beszélgettünk, hogyan tudnánk a Drakula-mítoszt felhasználni a fesztiválra, és miután megláttuk a román véradással kapcsolatos adatokat, kitaláltuk ezt a kezdeményezést” – mondta Stefana Giurgiu, a fesztivál PR menedzsere a Pay with Blood kampányról. 

A véradók kedvezményt kapnak. Azoknak, akik július 24-ig vért adnak Románia 42 országos véradó központjában, 30 százalékkal kevesebbet kell fizetniük a jegyükért, azok pedig, akik július 17–19. között jelentkeznek a bukaresti mobil véradó központban, a Herăstrău parkban vagy a kolozsvári véradó központban július 20–21. között, egynapos ingyenjegyeket kapnak a fesztiválra – áll a július 30. és augusztus 2. között zajló fesztivál honlapján

„A Pay with Blood kampánnyal az a célunk, hogy tudatosítsuk az emberekben a véradás szükségességét, és hogy növeljük a romániai véradók számát” – mondta Bogdan Buta, az Untold fesztivál igazgatója. A kezdeményezés nagyon sikeres, már az első napon 45-en, köztük sokan első alkalommal jelentkeztek véradásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.