H1N1: hat újabb hazai eset

A megbetegedések száma így már 47-re emelkedett. Mind a hat új beteg állapota kielégítő, közülük öten jártak nemrégiben külföldön.

Újabb hat, új influenzavírussal fertőzött beteget találtak Magyarországon, a megbetegedések száma így 47-re emelkedett - közölte Gelencsér Kornélia, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) sajtóreferense pénteken az MTI-vel. Az elmúlt 24 órában Magyarországon 39 influenzagyanús beteg mintájának a vizsgálatát végezte az Országos Epidemiológiai Központ.

Hat betegnél igazoltak új influenzavírus által okozott megbetegedést. Mind a hat beteg állapota kielégítő - írta közleményében a sajtóreferens. Az új betegek közül öten külföldön jártak: az Egyesült Királyságban, Görögországban, Spanyolországban, Tajvanon, illetve Ausztráliában. Egy beteget egy Görögországból hazaérkezett ismerőse fertőzött meg - tette hozzá.

Magyarországon május 29-én találták meg az első fertőzöttet. Eddig összesen 47 esetet erősítettek meg, egy férfi a fertőzöttek közül a múlt héten meghalt - idézte fel Gelencsér Kornélia.Szerte a világban eddig összesen több mint 150 ezer új típusú influenzavírussal fertőzött beteget találtak, közülük mintegy kilencszázan haltak meg - derül ki a közleményből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.