Elejtett zsiráf mellett pózolt a vadász, nagyon kiakadtak rá

 „Mi történhetett az életedben, hogy meg akarsz ölni egy ilyen szép állatot, aztán mellé fekszel nevetve?"  - írta Ricky Gervais ismert brit humorista egy női vadász, Rebecca Francis kiposztolt fotója alá. A képen Francis mosolyogva fekszik egy halott zsiráf mellett, melyet ő ejtett el. A humorista kommentje gyűlölethullámot indított el.

Francis a televízióból vált ismertté, amikor megnyerte az Extreme Huntress című műsor fődíját. A nő azóta médiaszemélyiségként kezeli Twitter profilját és gyakran dicsekszik el a trófeáival. Amikor azonban elkezdett amellett kampányolni, hogy több nőnek kellene kipróbálnia a vadászatot, egyre többen kezdték bírálni, köztük Ricky Gervais brit humorista is.

Twitter

A szenvedélyes vadász Francis a humorista kitüntetett figyelme miatt az utóbbi időkben rengeteg fenyegetést kapott, többek közt életveszélyeseket is, ezért nyilatkozatban reagált az ellene felhozott vádakra a Huntinglife.com weboldalon. Eszerint a kép öt évvel ezelőtt készült, amikor Afrikában vadászott, de nem zsiráfra ment. Mint mondja, korábban meg sem fordult a fejében, hogy kilőjön egy zsiráfot, ám a vadászat vége felé az egyik vadőr rámutatott egy bikára. Az idős állatot egy fiatal riválisa már elűzte az állományból, és azóta magányosan tengődött, ami eleve halálra ítélte.  „Megkérdezte tőlem, hogy ki akarom-e lőni? Így a helyiek hasznosíthatnák a húsát és a bőrét. Úgy döntöttem, hogy megtisztelem az életét, hogy azzal másokat szolgálhasson és egy pillanatig nem bántam meg!" Az öreg bikát a lövés azonnal leterítette.

A  Francis ellen irányuló harag egyik oka, hogy nő (aki állapotosan is vadászott), másrészt az állatvédők szemét bántja, hogy Afrikában, szafarikon is szokott vadászni – írja a Stern német hírportál, mely úgy tudja, Gervaist nem hatották meg a vadásznő érvei és továbbra is támadja Rebecca Francis tevékenységét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.