Gyűjtők hétvégéje - nem csak sport- és zenekedvelőknek

Az ősi szenvedélynek, a gyűjtésnek hódolók Budapesten találkoznak ezen a hétvégén. Már pénteken délután megnyílt a MABÉOSZ VI., Vörösmarty utca 65. szám alatti székházában a XV. TEMAFILA bélyegkiállítás és filatéliai szalon, ahol az eseményeket, művészi törekvéseket "színes papírdarabkákkal" bemutató, tudományos igényű gyűjtemények versengenek. Az eredményhirdetést vasárnap tíz órakor tartják.

A három napon át megtekinthető kiállítás fővédnöke, a Magyar Posta ezt az alkalmat használta fel a 125 éves Magyar Torna Szövetség köszöntésére, a frissen kibocsátott 140 fointos bélyegen a lólengés jellegzetes mozdulatát örökítette meg Benedek Imre grafikusművész a szertorna további hét gyakorlatát jelképező piktogramok társaságában. (Ha valaki elfelejttte volna: talaj, ugrás, gyűrű, korlát, nyújtó, gerenda, felemás korlát.)

Magyarország az egyik "nagyhatalom" a szertorna világában, a ritmikus sportgimnasztikával együtt eddig hat világbajnokságot rendeztünk, kétszer világkupát is, és több tucat dobogós helyezést szereztek sportolóink a legrangosabb küzdelmekben.

Nemcsak ezeknek a versengéseknek, hanem szinte valamennyi sportág eseményeinek relikviáit láthatják és megszerezhetik a látogatók a magyar olimpiai mozgalom szombati, XII. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozóján a Danubius Kárpát utcai szállodájában. A Health Spa Resort Heliában olimpiai bajnokokkal is találkozhatnak azok, akik jelvényeket, pénzérméket, képeslapokat, bélyegeket, dedikációkat, könyveket, zászlókat vagy emléktárgyakat szeretnének cserélni. Ugyanitt a Magyar Sportmúzeum gyűjteményéből kiállítás is megtekinthető.

Nem maradhatnak ki a gyűjtők hétvégéjéből a zenekedvelők sem: vasárnap a Petőfi Csarnokban lesz az ötvenedik nemzetközi MEGABÖRZE. Ezen a hazai zenei élet színe-java megjelenik és fellép Benkó Sándortól Varannai Istvánig, Bródy Jánostól Tolcsvay Béláig. Az 1996 óta folyamatosan megtartott lemez- és CD-vásáron szinte minden megtekinthető és kapható, aminek köze van a muzsikához, másutt soha nem látható fotóit, bélyegeit, újságkivágásait, telefonkártyáit ajánlja sok száz hazai és külföldi gyűjtő. A posta innen sem marad távol: alkalmi és reklámbélyegzőket használnak a gyűjtők kedvére a megabörzén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.