Bentlakók gyújtogattak a békéscsabai menekültügyi őrzőben

Ablakokat törtek ki és három lakószobát felgyújtottak hétfő délután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központjában az ott elhelyezettek közül egyelőre nem azonosított emberek - közölte a hivatal hétfőn az MTI-vel.

A katasztrófavédelem a tüzet eloltotta. Az intézményben az eset során 192 menekültügyi őrizetben lévő külföldi, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és Rendőrség 44 munkatársa tartózkodott.

Az eddigi információik szerint senki nem sérült meg. A károk felmérése még tart. A menekültügyi őrizetben lévő 192 külföldi állampolgár elhelyezéséről intézkedtek.

A békéscsabai intézmény olyan emberek elhelyezésére szolgál, akiknek a menekültügyi eljárása folyamatban van, tehát akikről a menekültügyi hatóság még nem állapította meg, hogy jogosultak-e nemzetközi védelemre - olvasható a BÁH közleményében.

Tóth Tibor, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen tömeges életmentést hajtottak végre, a füsttel teli épületből 26 békéscsabai hivatásos tűzoltó menekítette ki az embereket.

Az épület első szárnyában két szinten több helyiség égett és a lángok a tetőre is átterjedtek. A Békés Megyei Katasztrófavédelem és a Műveletirányítási Központ helyszínen tartózkodó munkatársai 42 perc alatt eloltották a tüzet. Hozzátette: az ügyben hatósági eljárás keretében tűzvizsgálat indul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.