Gyűjtésből fedeznék a veresegyházi medveotthonban élő farkasok kifutóját

Kényelmes életteret szeretnének biztosítani a Veresegyházi Farkas- és Medveotthonban élő nyolc szelíd szürke farkasnak, ezért gyűjtést hirdettek egy új, tágas kifutó építési költségeinek előteremtésére.

Az otthon legfőbb támogatója, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumának elnöke, Szilágyi István az MTI-nek nyilatkozva előrebocsátotta, hogy Európában, sőt talán a világon sincs még egy olyan hely, ahol nyugodtan be lehetne engedni az embereket falkában élő szürke farkasok közé - a veresegyházi otthonban azonban mindez természetes. Két éve úgy nevelik a náluk lévő nyolc farkast, hogy maradéktalanul elfogadják a "kétlábúakat", sőt simogatni is hagyják magukat a látogatók nagy örömére.

Ezek a szürke farkasok jelenleg méltatlan körülmények között, szinte karanténban, 50 négyzetméteren élnek, ezért lenne nagy szükség egy új, 100-szor 100 méteres kifutó építésére - magyarázta a kuratóriumi elnök. - Mivel pályázati pénzt nem sikerült szerezniük, gyűjtést hirdettek a körülbelül 2,5-3 millió forintos költség előteremtésére.

Szponzorok, egyéni adakozók jelentkezését várják, akár külföldről is, hiszen valóban egyedülálló, amit ezek az állatok "tudnak" - érvelt Szilágyi István.

Közlése szerint az otthon kasszájából is fordítanak valamennyit a kifutóra, melynek földmunkáit ingyen elvégezné egy önként jelentkező cég.

A tervek szerint az új kifutót a medveotthon területén található kilátó mögötti tűlevelű erdőhöz kapcsolnák, hogy a farkasoknak legyen hol elbújniuk. A remélhetőleg a jelenlegi látogatottságot is emelő beruházásra szánt adományokat a Fehérkereszt Állatvédő Liga honlapján közölt számlaszámra "farkas" megjegyzéssel várják - tette hozzá az elnök.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.