Gyorsított eljárásban állítanak bíróság elé egy operatőrre támadó férfit

Gyorsított eljárásban, pénteken állítják bíróság elé azt a férfit, aki a Jobbik október 23-ai rendezvényén garázdaságot követett el - tudatta közleményében Ibolya Tibor, megbízott fővárosi főügyész az MTI-vel.

A vádlott a Jobbik fővárosi, Erzsébet téri nyilvános, ünnepi rendezvényén odalépett az al-Dzsazíra hírtelevíziónak a helyszínen forgató horvátországi stábjához, és az élő adást - a riportert kitakarva - több alkalommal megzavarta. Ezután agresszíven lépett fel az operatőrrel szemben, őt legalább egy alkalommal tenyérrel meglökte, majd támadólag ökölbe szorította a kezét. A támadót egy rendőrjárőr a helyszínen elfogta és előállította.

Az ügyészség szerint ez nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A vádlott ellen egyébként eljárás folyik közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt, más bűncselekményért pedig korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amelynek a próbaideje még nem járt le.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett férfit pénteken 13 órakor gyorsított eljárásban állítja a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.