A franciaországi boncolás szerint is megfulladt Ophélie

A Franciaországban szerdán elvégzett újabb boncolás megerősítette, hogy fulladás okozta Ophélie Bretnecher halálát - közölték a vizsgálathoz közelálló forrásból.

A franciaországi boncolás ily módon megerősítette a magyar igazságügyi orvosszakértői véleményt. Ez utóbbit a diáklány  családjának egyik ügyvédje, Francis Chouraqui korábban kétségbe  vonta. A diáklány holttestét kedden szállították haza Franciaországba.

A Párizs környékén szerdán elvégzett újabb boncolás pedig a forrás szerint megerősítette, hogy a lány halálát vízbefúlás okozta,  s a testén nem láthatóak ütésnyomok.

A 22 éves lány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. Utoljára december 4-én éjjel  egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával  a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Ophélie Bretnacher holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi  szakaszán.

A holttest megtalálása után a magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy a lány halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

Ophélie Bretnacher szülei elutasítják azt a feltételezést, hogy lányuk öngyilkos lett volna. A baleset lehetőségét a francia  hírügynökség szerint viszont az teszi "rendkívül valószínűtlenné", hogy a Lánchídon magas korlát védi a járókelőket

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.