Gyorssegítség: ajándékcsomagolási trükkök

Létezik a karácsonyi ajándék becsomagolásának fantáziadúsabb módja is a papírtáskánál: csak egy kevés szép, színes papír, néhány masni és egy kis kézügyesség kell hozzá.

A lakás kitakarítása, a karácsonyfa feldíszítése és az ünnepi menü elkészítése után sokszor már nem maradt sem idő, sem energia az ajándékok becsomagolására, olyankor szoktuk elővenni hát a praktikus, ámde kevésbé mutatós papírtáskákat. Az alábbiakban néhány látványos és gyors módszer mutatunk be.

Nagyon egyedi és különleges, ha az ajándékot valamilyen régi, lehetőleg idegen nyelvű újságpapírba csomagoljuk. A gyerekeknek szánt meglepetést csomagolhatjuk képregénybe, biztosan nagy sikert akartunk majd vele! A kész csomagot kössük át raffiával, vagy sima madzaggal, de akinek van türelme, hajtogathat rá szintén újságpapírból valamilyen virágot is.

A sima, egyszínű papírba csomagolt ajándékot is nagyon egyszerűen feldobhatjuk; ehhez a csomagolási technikához viszont mindenképpen csomagoljunk duplán! A doboz egyik oldalán szikével óvatosan vágjuk egy fél (!) karácsonyfát, majd a papírt hajtuk át a másik oldalra. Hasonlóan jópofa lehet, az összehajtogatott papírból ollóval kivágott hópelyheket rögzítünk a doboz oldalára úgy, hogy csak a közepén ragasztózzuk meg és a széleit kissé visszahajtjuk.

Vágjunk ki színes filc anyagból karácsonyi formákat  - például hóembert, karácsonyfát, csillagot -, majd ezekkel ragasszuk rá a csomagra technokollal, vagy ragasztópisztollyal! Szintén nagyon látványos, ha kis terméseket, bogyókat teszünk az ajándékra, az egész fahéj, a csillagánizs pedig kifejezetten karácsonyi hangulatot áraszt.

Aki nem akar mindenféle mintát vadgosni, annak is van ötletünk: a masni elkészítése a látszat ellenére nem túl bonyolult: tekerjünk a kezünkre valamilyen szép szalagot, minél nagyobb masnit szeretnénk, annál többet.

Kisebb méretű gömbökkel nagyon látványossá tehetitek a csomagolást, egy egyszínű papírral tökéletes párost alkotnak - ez tökéletes módja a megfogyatkozott, és ezért már a dobozban maradó karácsonyfadíszek felhasználásának is.

További kreatív ötletek találhatóak ITT.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.