Gyógyszeres borral mérgezték meg az asszonyt

Többször is előfordult a hajléktalanszállón, hogy pszichiátriai gyógyszert vettek és kevertek társuk borába az ott lakók. Egy asszony nem élte túl a mérgezést.

Két hajléktalan férfi emberölés vádjával áll a szombathelyi bíróság előtt. Rivotril tablettát tettek egy ugyancsak hajléktalan asszony italába azért, hogy elvehessék 9 ezer forintját.

Mindegyik vádlott a másikra vallott, az azonban körvonalazódott, hogy rendszeres a "gyógyszerkereskedelem" a hajléktalanok között. A szorongás és más pszichiátriai kórképek kezelésére szolgáló tablettákat szemenként kétszáz forintért vásárolták meg azoktól, akiknek közgyógyellátásra ingyen írta fel az orvos. Ezek a betegek nem saját gyógyításukra használták a szert, hanem pénzzé tették - derül ki a Nyugat.hu bírósági tudósításából.

A hajléktalanok alkohollal együtt drognak használták. Nem egyszer fordult elő, hogy valamelyik társuk italába tették a Rivorilt, hogy az így elkábult emberek értékeihez hozzájussanak.

A halálra mérgezett asszony szervezetében is ennek a tablettának a hatóanyagát találták meg az orvosszakértők. Igaz, csak terápiás mennyiségben, de szerintük alkohollal együtt így is végzetes lehetett. Márpedig az áldozat véralkohol-szintje is rendkívül magas volt.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik.    

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.