Gyilkosságot tervezgetett a legendás zenész

Phil Ruddot, az AC/DC dobosát az  új-zélandi Taurangában tartóztatták le, a vád gyilkosságra való felbujtás kísérlete. A 60 éves zenésznek, aki tagadja a vádakat, november 27-én kell bíróság elé állnia. A zenekar mindenesetre nélküle készítette el legújabb klipjét.

Az ausztrál rockbanda dobosa, Phil Rudd azt tervezte még szeptemberben, hogy bérgyilkost bíz meg azzal, hogy az megöljön két embert. A zenész óvadék ellenében szabdlábon védekezhet - írja a The Guardian.

Ruddot a letartóztatás után rögtön bíróság elé állották. Ártatlannak vallotta magát, ám a meghallgatáson nem volt hajlandó többet mondani.

Az ausztrál származású zenész több mint egy éve él Taurangban. A rendőrségi házkutatás során az otthonából kannabisz és metamfetamin került elő.

Nem ez az első eset, hogy Ruddnak meggyűlik a baja a hatóságokkal. 2010-ben már elítélték marihuána-birtoklás miatt, ám akkor a közelgő koncertturnéra tekintettel nem kellett börtönbe vonulnia.

A Rock or Bust címet viselő új AC/DC-lemez november 28-án jelenik meg. A 11 dalt tartalmazó koronghoz készült promófotókról Rudd hiányzik, akárcsak a készülő új videoklipből is, a felvételekre a Sogun együttes dobosa, Rob Richards ugrott be Rudd helyett. A banda „családi okokkal” magyarázta a zenész távolmaradását, Rudd később elmondta, természetesen részt fog venni a jövőbeli turnékon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.