Gyilkossággal gyanúsítják a Dokk két kidobóemberét - videó

Őrizetbe vettek két férfit a rendőrök a fővárosi Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben holtan talált fiatalember halála ügyében - jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A csütörtök hajnalban előállított 24 éves B. Ádámot és a 32 éves Z. Alfrédot azzal gyanúsítják, hogy 2011. december 3-án a Hajógyári-szigeten, a Dokk nevű szórakozóhelyen, illetve később az épületen kívül is bántalmazták az ittas, 21 éves Haraszti Gézát, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták.

Szórakozóhelyek a Hajógyári szigeten
Móricz Simon 2012.06.26. Digitális 2012. június 26. Szórakozóhelyek a Hajógyári szigeten. Fotó: Móricz Simon

Fülöp Valter utalt arra, hogy az áldozatra egy hozzátartozója talált rá. A fiatalember halálát vízbe fulladás okozta. Az ezredes közlése szerint később bebizonyosodott, hogy a fiatalember önmagától nem kerülhetett a vízbe, valakik belökték. Hangsúlyozta, az elmúlt hat hétben az életvédelmi osztály 12 nyomozója 2248 órában dolgozott azon, hogy felfedjék az elkövetők kilétét, és bizonyítsák, hogy ők követték el a gyilkosságot.

Az emberöléssel gyanúsított két férfit - akik biztonsági őrként dolgoztak a szórakozóhelyen - őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. Az ezredes kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, de ellenük a rendőrségnek személyi és tárgyi bizonyítékok is a rendelkezésére állnak.

Fülöp Valter közölte, hogy az ügyben 92 tanút hallgattak ki, és kilenc szakértőt vontak be az eljárásba.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta, ezzel az elfogással még csak "az első dominó dőlt el"; azt gondolják, hogy a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hajógyári-szigetről 2006. február 12-én eltűnt Strehó Gergely és a 2006. június 3-án ugyancsak onnan eltűnt Rajnay Zoltán ügyében szintén tovább folytatja a büntetőeljárást.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője június 25-én az MTI-nek elmondta: egy hattagú külön nyomozócsoport vizsgálja a Hajógyári-szigeten és környékén történt három halálesetet és egy eltűnési ügyet; közül két esetben emberölés miatt zajlik az eljárás. Az utóbbiak egyike a tavaly december 3-án holtan talált 21 éves férfi ügye, a másik ügy hat évre nyúlik vissza: Strehó Gergő 2006 februárjában tűnt el nyomtalanul, előző este szintén a Hajógyári-szigeten látták utoljára, ő azóta nem adott életjelet magáról.

A szóvivő akkori közlése szerint a másik két, halállal végződött ügyben feltehetően nem indul nyomozás, mert úgy tűnik, nem történt bűncselekmény. A 2010. augusztusi eset adatai alapján az látszik, hogy egy fiatalember a Sziget rendezvényére szeretett volna bejutni, de kiesett a csónakból, és meghalt. A másik, szintén 2006-os haláleset pedig annak a férfinak az ügye, akinek a holttestét az eltűnése után hetekkel találták meg a Dunában, a Bem rakpartnál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.