Gyilkossággal vádolják az apát, aki lekapcsolta fiát a lélegeztetőgépről

Egy negyvenhat éves szlovák férfi szombaton a poprádi kórházban lekapcsolta huszonnégy éves beteg fiát a lélegeztetőgépről. A hatóságok őrizetbe vették az apát, mert attól tartanak, hogy elmenekül, vagy újabb bűncselekményt követ el. 
A huszonnégy éves fiatalnak agykárosodása volt, ezért nem tudott mozogni. Apja megelégelte a szenvedését, és szombaton délután lekapcsolta a lélegeztetőgépről.

Bár Dominikról folyamatosan gondoskodni kellett, a családtagoknak meg sem fordult a fejében, hogy a beteg gyerek szenvedéseinek véget kellene vetni. Egyedül az apa volt az, aki ezt így gondolta.

A rendőrség gyilkosság gyanújával indított eljárást a férfi ellen. Ha bűnösnek találják, akár 20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik – számol be a Paraméter. A férfit kedden őrizetbe vették a szlovák hatóságok, mert attól tartanak, hogy elszökik, vagy újabb bűncselekményt követ el.

Az eutanázia Szlovákiában senki számára nem engedélyezett, elvégzése büntetendő. Európában a kegyes halál csak Svájcban, Luxemburgban és Hollandiában engedélyezett, illetve Belgiumban tavalytól a halálos beteg gyerekek esetében lehet alkalmazni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.