Gyilkosságért hét évet kapott a bokszbajnok

Jogerősen hét év börtönnel sújtotta csütörtökön meghozott döntésében a Győri Ítélőtábla azt az egykor országos hírű sportolót, aki három éve olyan súlyosan megverte élettársát, hogy az belehalt sérüléseibe.

Zólyomi Csilla bíró tanácsa ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék első fokú ítéletét, amely emberölés bűntette miatt mondta ki bűnösnek Hideg Szilvesztert, aki a nyolcvanas évek közepén országos bajnok ökölvívó volt.

A bíróság ezzel visszautasította Majoros Gábor ügyész érvelését, amely szerint nem az a kérdés, hogy halált okozó testi sértés vagy emberölés történt, hanem az, hogy az emberölést különös kegyetlenséggel követte-e el a férfi.

A vádhatóság képviselője megjegyezte, vallomásaiban a vádlott rendszeresen önellentmondásba keveredett, csupán ahhoz tartotta magát mindvégig, hogy a halált okozó bántalmazást nem követte el.

A bíróság visszautasított a védelem enyhítést kérő érvelését is. A tárgyaláson a volt sportoló védője arról beszélt, eredetileg azt kérte a bíróságtól, hogy segítségnyújtás elmulasztására változtassák a vádat, de most már az az indítványa, hogy helyezzék hatályon kívül az elsőfokú döntést, és rendeljen el az ügyben új eljárást az ítélőtábla.

Indoklása szerint számos bizonyítékot nem vagy nem megfelelően vett figyelembe a Tatabányai Törvényszék. Például fenntartások nélkül fogadta el annak a két férfinak a vallomását, akikkel a halála előtti napokban "elkóborolt" az asszony.

"Nem én vertem agyon" - mondta élettársa haláláról a férfi az utolsó szó jogán, hozzátéve, a történtek idején "voltak ott mások is", köztük olyan ember, aki szintén versenyszerűen bokszolt korábban, a nyomozás során pedig "nagyon sok minden nem derült ki".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.