Gyilkosságért ítéltek el egy szlovák fürdőruhamodellt

A malagai bíróság bűnösnek mondta ki pénteken Mayka Kukucová szlovák fürdőruhamodellt volt barátja, a milliárdos ékszerész Andy Bush meggyilkolásában.

Kukucová Costa del Solon tört be 2014 májusában a férfi 3 millió fontot érő tengerparti birtokára, és háromszor rálőtt volt barátjára, a 48 éves Andy Bush (papíron szinte nincstelen) milliárdosra, miután megpillantotta őt új barátnője társaságában. Négynapos tárgyalássorozat végén a bíróság bűnösnek találta a 26 éves modellt szándékos emberölésben és betörésben. Kukucová hiába próbált azzal védekezni, hogy a férfi egy agresszív zsarnok volt, aki megfenyegette a családját is, a bíróság ezt nem vette figyelembe, és úgy ítélte, hogy a nő tettét az őrült féltékenység motiválta. A zokogó modell a bíróságon azt próbálta bizonygatni, hogy önvédelemből lőtt, és a birtokra csak azért tört be, hogy összeszedhesse a holmiját. Előélete, az egyetlen szemtanú és a körülmények azonban ellene vallottak – írja a Daily Mail. 

Bush 21 éves lánya, Ellie elmondása szerint Kukucová betegesen féltékeny volt minden nőre (köztük rá is), és nem tudta fékezni az indulatait. Többször a család szeme láttára kapott dührohamot, amiért nem kapta meg, amit akart, egyszer még autóbalesetet is hazudott, hogy a férfi ne az épp kórházban tartózkodó lányához, hanem hozzá rohanjon.

Kukucová és Bush 2012-ben ismerkedett össze, amikor a lány modellkedett a férfi egyik üzlete számára. Andy Bush akkoriban vált el a feleségétől, s elkezdett sokkal fiatalabb nőkkel randevúzni. A kétéves kapcsolat alatt a modell több jelét is adta annak, hogy bármire képes a férfi figyelmének fenntartása érdekében. A fordulópont az volt, amikor 2013-ban a férfi otthonában az ágyhoz bilincselte magát (feje alatt párnával) és azt hazudta, hogy fegyveresek törtek rá. A rendőrség a nyomozást hamar lezárta, mert nem voltak szemtanúk, és a nő sztorija sehogy sem állt össze. Egy hónappal később Andy Bush szakított, és elkezdett randevúzni egy 22 éves orosz egyetemistával, Maria Korotaevával.

A szlovák modell a szakítást nem akarta tudomásul venni, és szerelmes üzenetekkel zaklatta a férfit, majd miután tudomást szerzett az új barátnőről, Korotaeva nyomába eredt. A rendőrség szerint Kukucová számára az volt a végső sokk, amikor meglátta, milyen képeket oszt meg magáról és Andyről Maria. A férfi ekkorra egyébként már részleges távoltartási végzést is szerzett exbarátnője ellen.

Andy Bush és Maria Korotaevá 2014. április 5-én érkezett meg Bristolból a férfi spanyol villájába. Az ötödik hónapfordulójukat akarták megünnepelni, és az este különösen romantikusnak bizonyult, mert még a repülőgépen a férfi megmutatott egy 10 ezer fontos gyémántgyűrűt a lánynak azzal, hogy valami fontos dologról akar vele beszélni később.

Erre a beszélgetésre viszont már soha nem került sor, mert Kurucová már várt rájuk.

„Amint Andy felkapcsolta a villanyt, tudtam, hogy valami baj van. A bejáratnál egy ruhaakasztón bugyik és melltartók lógtak. A szívem majd kiugrott a helyéről” – idézte fel emlékeit a bíróságon az orosz lány. – „Volt egy olyan érzésem, hogy van valaki a házban.”

A nő vallomása szerint Andy nyugodtan viselkedett, otthagyta őt az előszobában, és felment az emeletre. Ekkor Maria meglátta a pizsamát viselő, borzas hajú Maykát, és sikítva kirohant a kocsihoz. A férfi kisvártatva kiszólt neki és arra kérte a barátnőjét, hogy hívja a rendőrségét. Ez nem történt meg, mivel a nő telefonja lemerült.

Ekkor Kurucová a házban három lövést adott le a férfira egy olasz gyártmányú 38-as Amadeo Rossi revolverrel. Egy lövés Bush karját érte, a másik kettő a fejét. Ebből Maria csak a durranásokat hallotta, mert a kocsiban ült. „Azt hittem, valamit ledobtak a lépcsőn, egy tévét vagy talán egy koffert” – mondta.

Nem sokkal később a halálnyugodt Kurucová kijött a házból, kezében kulccsal, és utasította a nőt, hogy szálljon ki. „Andy beszélni akar veled, a vécén van” – mondta, és kitessékelte Mariát.

Azonban ahogy a fiatalabbik nő eltávolodott a kocsitól, a szlovák modell bepattant, és szélsebesen elszáguldott (mint utólag kiderült, Madridba ment új szeretőjéhez), Maria pedig csak ekkor jött rá, hogy ki van zárva a házból. Egy darabig dörömbölt, remélve, hogy a férfi beengedi, de már csak a rendőrök törték fel az ajtót, miután a lány egy szabadtéri konnektornál feltöltötte annyira a telefonját, hogy ki tudta hívni őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.