Gyilkosság miatt vettek őrizetbe Bécsben egy magyar férfit

Brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádjával vettek őrizetbe az osztrák hatóságok egy 38 éves magyar férfit.


A bécsi rendőrség szerdai közlése szerint fennáll annak alapos gyanúja, hogy az illető ölte meg március 5-én, az osztrák  főváros Hernals kerületében a 41 éves Julia R.-t. A több  késszúrással elkövetett brutális gyilkosság bejárta az egész helyi  sajtót.

A magyar férfi kihallgatása során bevallotta, hogy ő hajtotta  végre a bűncselekményt, igaz, nem megölni, hanem csak kirabolni  akarta az orosz születésű nőt. Zsákmánya 40 euró volt - és egy 180  eurót érő mobiltelefon, amelyet tüstént el is adott. Ez lett a  veszte, mert a Blackberry típusú készülék vezette nyomára a  rendőröket. Kedd éjjel vették őrizetbe a Lugner-City  szórakoztatóközpont közelében.

A bécsi tartományi bűnügyi hivatal illetékese a szerdai  sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tettes már előre kiszemelte, és  egy villamoson követte az áldozatát. A nő kézitáskája keltette fel  az érdeklődését. Miután Julia R. leszállt, a nyomába eredt, majd a  megállótól 150 méterre rátámadt. A nő azonban védekezett és  segítségért kiáltozott, mire a támadó elveszítette a fejét, és  többször is megszúrta. Áldozatát aztán ott hagyta a vértócsában  feküdve.

A nyomozók feltételezése szerint valószínűleg több, Bécsben  végrehajtott rablásért is felelős, legalábbis erre következtetnek  vallomásából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.