Gyilkos vevőcsalogatás

Megkezdődött annak a ruhaárusként dolgozó férfinek a pere csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, aki a vád szerint tavaly novemberben Nagyhalászban késsel megszúrta a neki pénzzel tartozó vásárlóját, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vádirat szerint a 28 éves, székelyudvarhelyi lakhelyű K. Géza a nyíregyházi piacon vásárolt ruhaneműkkel házalt a környékbeli településeken. Így tett 2009. november 19-én Nagyhalászban is; a férfi aznapi körútja előtt betért a helyi italboltba, ahol alkoholt fogyasztott.

Röviddel ezután megjelent az 52 éves sértett házánál, akit már korábbról is ismert, mivel több alkalommal adott el neki ruhát. A középkorú férfi azonban nem engedte be házába a fiatalembert, aki elment, de később ismét visszatért az ingatlan elé, s bement oda. Az előszobában találkozott az áldozattal, akivel eddig tisztázatlan körülmények közt dulakodni kezdett; a fiatalember egy késsel az arcán és a nyakán vágta meg az idősebb férfit, s elszaladt.

Az áldozat maga hívta ki a mentőket, de még azok kiérkezése előtt belehalt sérüléseibe; halálát a szakértői vélemény szerint vérvesztéses sokk okozta. A gyanúsítottat a közeli vasútállomáson fogták el a rendőrök.

A tárgyaláson a vádlott többször ellentmondásba keveredett a korábbi, nyomozás során tett vallomásaival. Elmondta: aznap három férfi támadta meg őt a településen, akik elvették a pénzét. Mivel nem maradt pénze, a sértetthez ment el, hogy elkérje a korábban odaadott ruha árát a férfitól. Állítása szerint, amikor el akarta kérni tőle a mintegy háromezer forintot, a férfi rátámadt, fojtogatta, s a kezében lévő késsel próbálta megszúrni. K. Géza a bíróságon azzal védekezett, hogy a dulakodás közben a földre esett késsel csak az áldozat karját akarta megszúrni, azért, hogy engedje el őt.

A szabolcsi bíróság a szakértők és a tanúk meghallgatása után várhatóan augusztus 10-én hoz ítéletet a perben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.