Tragikus volt az első nyárias hétvége

Az első nyárias hétvégén nyolc balesetben kilencen vesztették életüket a magyar utakon. A sérültek száma is bőven meghaladta a százat.

Az elmúlt 72 órában a rendőrök 140 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből 8 balesetben 9 személy vesztette életét, 42 súlyos és 90 könnyű sérüléssel végződött – írja a hvg.hu.

A tragédiák sorát szombat hajnalban egy rémálomba illő vasúti szerencsétlenség indította el. Egy autó lefulladt egy vasúti átjáróban Hegyeshalom és Bezenye között, a sofőrnek pedig már nem volt ideje elhagyni a járművet. Az autót több száz méteren át tolta a vonat.

Nem sokkal később Püspökladánynál egy kislány és anyukája haltak meg, amikor autójuk karambolozott egy autóalkatrészeket, orvosi műszereket és vegyszereket szállító kisteherautóval.

Délután Zalacsány és Felsőpáhok zalaköszvényesi településrésze között ütközött össze két motoros, egyikük életét vesztette.

Vasárnap hajnalban újabb vonatbalesethez riasztották a katasztrófavédelmet. Ezúttal Dabas és Hernád között halt szörnyet egy autóvezető, aki vonattal ütközött.

Este a 76-os főút Zalaegerszeget elkerülő szakaszán egy motoros veszítette életét, amikor személygépkocsival ütközött. Nyárlőrinc külterületén, a 44-es főúton pedig egy 59 éves, kerékpárral közlekedő férfit gázolt halálra egy Toyota Previa típusú személygépkocsi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.