Gyilkos bálnát ölt meg a francia áradás

Az antibes-i vízi állatpark egyik kardszárnyú delfinje is elpusztult a Dél-Franciaországot sújtó áradásokat követően. Több környezetvédő szervezet azzal vádolja a parkot, hogy titkolják az állat halálának valódi okait.

Európa legnagyobb vízi állatparkja egy héttel az árvíz után jelentette be, hogy a Valentine nevű gyilkos bálna hétfő délután elpusztult - írja a francia The Local. A parkot 2,5 méter magas hullámokkal érte el az ár. A természeti katasztrófában számos fóka, cápa, teknős és kisebb lábasjószág is elpusztult.

A kardszárnyú delfin halálát hétfőn jelentették be. Hozzátették, hogy még sok körülmény tisztázatlan az állat halála körül, amely a parkban született 1996-ban. Tájékoztatásuk szerint állatorvosi csapatuk azon dolgozik, hogy minél több részletet kiderítsenek.

Az állatvédők közvetlenül az árvíz után bírálták a parkot. Több, a bálnák állapotára vonatkozó kérdést intéztek a vezetőséghez. Az állatjogvédő szervezetek, mint például a Brigitte Bardot Alapítvány azzal vádolták a parkot, hogy titkolózik és információkat tart vissza az eltűnt tengeri emlősök hollétéről és egészségi állapotáról.

A Marineland ügyvezetője, Bernard Giampaolo az egyik helyi hírportálnak cáfolta azokat az értesüléseket, hogy "a gyilkos bálnák a parkolóban döglődtek volna".

A vezetőség szerint a park legkorábban jövő januárban nyit ki ismét. 

A múlt heti áradások következtében húszan vesztették életüket, a Côte d'Azur menti városokat pedig feldúlta a víz. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.