Gyertyát gyújtanak az elevenen megégett komlói fiatalokért

Komlón két, 19 éves fiú halálát okozta az a tűz, amely a kökönyösi lakótelep egyik garázsában tört ki szerda este nyolc órakor.
A katasztrófavédelem megyei igazgatóságától megtudtuk, hogy a garázsban három fiatalember tartózkodott, s a tüzet – az elsődleges vizsgálat szerint – benzingőz belobbanása okozhatta.

A három fiatal rendkívül súlyos égési sérüléseket szenvedett, ketten életüket vesztették (egyikük a helyszínen, másikuk a kórházban), harmadik társukat a pécsi 400 ágyas klinika intenzív osztályán ápolják, az ő állapota válságos.

A rendőrség nem talált bűncselekményekre utaló nyomokat, így közigazgatási eljárásban vizsgálják a történeteket, amiről viszont nem adhatnak ki részleteket.

A robbanás után egy harmincéves asszony riasztotta a mentőket. Ő – mint elmondta – földszinti lakásának ablakán kinézve azt látta, hogy a tőle 30 méterre lévő garázssor egyik ajtaja felett lángok csapnak ki. A közelben lakók egy-két perc alatt feltörték a fából ácsolt kaput, majd valaki hozott a közeli boltból egy poroltót, és megpróbálta eloltani a lángokat. Az egyik fiú saját lábán jött ki a garázsból, másik kettőt a 4-5 perccel később odaérkező rendőrök hozták ki, és adták át a mentőknek.

A kökönyösiek találgatják, mi történhetett a zárt garázsajtó mögött. Visszatérő feltételezés, hogy az egymással barátságban lévő fiúk motort szereltek, s eközben érhette őket baleset. Mindhárman szerettek motort bütykölni, eljártak versenyekre is, a somogybabodi crosspályán ki is próbálták magukat. A közelben lakók úgy vélik, valamelyikük cigarettája, esetleg egy elektromos szikra lobbanthatta be a garázstérben felgyülemlő benzingőzt. A garázs az egyik áldozat, Krisztián családjáé. A fiúról elmondták, hogy előző napon tette le a szakmunkásvizsgát, klinikán ápolt társa ma ment volna szóbeli érettségire.

A kökönyösiek elmondták, hogy csütörtök este nyolckor a garázssoron gyertyát gyújtanak a két áldozat emlékére, és imádkoznak harmadik társuk életéért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.