Gyermekeit is megrontotta, most felelnie kell

Súlyos testi sértés, szemérem elleni erőszak- és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol az ügyészség egy 37 éves kecskeméti férfit, akinek büntetőpere szerdán kezdődött a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfi a vádirat szerint 2009 nyarától kezdődően rendszeresen italozott és ilyen állapotban agresszív volt feleségével, valamint három gyermekével. A vádlott 2010. szeptember 17-én  több alkalommal hasba rúgta a feleségét, majd ököllel arcon is ütötte, aminek következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett, eltört az orrcsontja. A vádhatóság szerint a vádlott veszélyeztette mindhárom gyermekének testi, szellemi és erkölcsi fejlődését.

A vádirat  alapján a férfi 2010-ben az egyik fiával és lányával fajtalankodott - fiával többször is. Fiát meg is fenyegette, ha szólni mer bárkinek, megveri illetve intézetbe kerülhet. Az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása mellett - mindhárom gyermek esetében - a szülői felügyelet megszüntetésére is indítványt tett.

Mivel a vádlott nem tett vallomást,  a bíró a nyomozati szakban tett vallomások felolvasásával folytatta a bizonyítási eljárást.

A nyolc általánost végzett férfi nyomozati szakban tett vallomásában elismerte, hogy két alkalommal hasba rúgta feleségét, majd ököllel arcon ütötte, melynek következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A vádlott tagadta, hogy fiával vagy a lányával fajtalankodott volna.

Az elmeorvosi szakvélemény szerint, a férfi nem elmebeteg. A bíró közlése szerint a perben egy hét múlva ítélet várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.