Gyerekpornóban utaztak az őrizetbe vett magyarok

Elfogták azt a két férfit, akik külföldi szervereken futtatott meleg oldalon elrejtve terjesztettek 10-12 éve fiúkról készült pedofil felvételeket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóinak a figyelmét az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatalának belbiztonsági nyomozói hívták fel az oldalra – tudta meg rendőrségi forrásokból a Nol.hu.

Az amerikaiaktól kapott információk alapján pedofil bűncselekmény gyanújával még 2014 októberében rendelték el a nyomozást, akkor még ismeretlen tettesek ellen. A kizárólag az amerikaiaktól kapott információkból kiderült, hogy Magyarországról egy olyan weboldalt üzemeltetnek, amelyen keresztül annak regisztrált előfizetői – az amerikai nyomozók adatai szerint döntően külföldiek – tömegesen osztottak meg kiskorúakról készült, „a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal ábrázoló fénykép- és videofelvételeket”.

Lapunk úgy tudja, jellemzően 10-12 éves fiúkról készült anyagok cseréltek gazdát.

Szoros együttműködésben az amerikai nyomozókkal, az NNI munkatársai a napokban azonosították az oldal két feltételezett magyar üzemeltetőjét, egy 42 és Pesti megyei és egy 27 éves budapesti férfit. Április 15-én, mindkettőjüket őrizetbe vették a nyomozók.

Információink szerint a gyanúsítottak nem tanúsítottak ellenállást és eddig együttműködtek a hatóságokkal. A nyomozók mintegy 8 terabyte-nyi fotót és filmet foglaltak le tőlük, ezek közül az eljárás későbbi szakaszában kell majd kiválogatniuk a pedofil tartalmakat, majd kideríteni, hogy hol készültek a felvételek.

Egyelőre valószínűsítik, hogy a tiltott tartalmak nagy része külföldön készült, de a hazai pornófilm-ipar ismerői szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy magyar fiatalokról is találnak majd képeket a lefoglalt adathordozókon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.