Gyerekmunkást vásárolt magának Romániában egy váli házaspár

Emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek bűnügyi őrizetbe egy váli házaspárt, aki februárban Romániában százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket egy családtól azért, hogy dolgoztassa - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közlemény szerint a férj lopás miatt tett feljelentést a bicskei rendőrkapitányságon hétfőn. A nyomozás során azonban ennél súlyosabb bűncselekményt tártak fel a rendőrök.

A rendelkezésre álló információk alapján a váli házaspár februárban Romániában egy családtól százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket. A fiút hivatalos iratokkal gyámságba vették és azért hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig.

A "vásárlók" arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele, és arról sem, hogy a fiú anyja lopási szándékkal bocsátotta útjára fiát. A fiú bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt. Ezért tett feljelentést a férj hétfőn Bicskén.

A házaspárt emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya felvette a kapcsolatot a romániai társszervekkel az anya felelősségre vonása miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.