Gyereket szült egy férfi, aki nő volt, egy nőtől, aki férfi volt

Talán a világ legmodernebb családjába született egy kisbaba júniusban. A transznemű szülők gyerekének még nem adtak nevet, egyelőre Caraote-nak, azaz Csigának nevezik.

Császármetszéssel szült egy férfi, aki korábban nő volt, egy olyan nőtől, aki korábban férfi volt. Az átalakító műtétek sorozatán átesett transznemű pár gyereke természetes úton fogant. A szülők - Fernando Machado, aki nőként született és társa Diane Rodriguez, aki pedig férfiként - bejelentetté, hogy nem akarnak megállni egy gyereknél, írja a Daily Mail.

Forrás: Facebook

Nemcsak Ecuadorban, hanem egész Dél-Amerikában ők az első transznemű pár, akiknek gyermeke született. "A terhességi tesztről készült első képet az anyámnak küldtem el - mondja Machado -, aztán elmentünk egy orvoshoz, aki igazolta a terhesség tényét. Soha olyan boldog még nem voltam, mint akkor. Ebből is látszik, hogy mi ugyanolyanok vagyunk, mint a többi család, csak lehet, hogy még nem rendelkezünk ugyanazokkal a jogokkal."

Diane Rodriguez, aki Luis néven született, arról beszélt, hogy soha nem gondolta volna, hogy megtapasztalja a gyerek érkezésével járó örömöt. "Nem hittem volna, hogy transzszexuálisként átélhetem ezt az érzést" - mondta. Rodriguez korábban is többször szót emelet a transzneműek jogaiért, illetve a kirekesztés ellen. Tette mindezt azért, mert amikor a családjának bejelentette, hogy "rossz testbe" született, megvetették őt és elzavarták otthonról. Az utcán kellett élnie, és kisebb bűncselekményekből tartotta fenn magát.

Forrás: Facebook

Az élete akkor jött ismét egyenesbe, amikor találkozott Fernando Machadóval. A párnak azóta hatalmas rajongótábora van a közösségi oldalakon, ott jelentették be azt is, hogy gyereket várnak, és a kicsiről készült első képet is ott tették közzé. 

Rodriguez azt mondta a helyi tévéknek, nem hagyják, hogy a kisbabát elvegyék tőlük csak azért, mert transzneműek, és a család további bővítését sem zárta ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.