Visszataszító bűncselekményt derítettek fel

Élettársa gyermekeinek megrontásával gyanúsítják a rendőrök azt a 41 éves rokkantnyugdíjas férfit, akit Debrecenben fogtak el. A gyanúsított tagadja a bűncselekmények elkövetését.

– A megyei kormányhivatal tett feljelentést a debreceni E. Imre ellen, aki a 2013. október és a 2014. december között a vele egy háztartásban élő gyermekkorú fiút és annak testvérét, egy 16 éves fiatalembert a megye egyik kis községében található családi házban szexuális cselekményekre kényszerítette – elevenítette fel a nyomozás kezdetét Minárcsik Ferenc alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának főnyomozója a Police.hu-nak. A portálnak nyilatkozó rendőr azt mondta: „Ez az egyik legvisszataszítóbb bűncselekmény, amit ember elkövethet.”

A tanúként kihallgatott 16 éves sértett részletesen beszámolt az eseményekről. Elmondta, anyja és a gyanúsított közös háztartásban lakott. Egy másik apától fogant kisöccsével folyamatos bántalmazásnak voltak kitéve, a férfi több alkalommal szexuális cselekményekre kényszerítette őket.

– A gyámhatóság decemberben a gyerekeket kiemelte a családból – mondta Minárcsik alezredes –, lakhatási és életviteli körülményeik miatt veszélyeztetettnek ítélték őket. A két fiú nevelőszülőkhöz került, az anya és élettársa látogatta a gyerekeket, akik a férfi megjelenésére rosszul reagáltak. A nevelőszülőknek feltűnt ez az elutasító magatartás, unszolásukra először a nagyobb fiú kezdett el beszélni arról, milyen molesztálásokon és kényszerítéseken ment keresztül.

A férfi büntetett előéletű, jelenleg felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt áll súlyos testi sértés miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.