Gyerekeket mentettek az áradásból

Két házat veszélyeztet a víz a Szentgotthárdhoz tartozó Rábatótfalun Győr Moson Sopron megyében, és hasonló problémával küzdenek a Vas megyei Kámon is - közölte a katasztrófavédelem vasárnap éjjel. A tájékoztatás szerint a hirtelen lezúduló csapadék okozta a veszélyhelyzetet.

Rábatótfaluban a két házat a szakonyfalui önkéntes tűzoltók mellett a szentgotthárdi hivatásos egység tagjai homokzsákokkal védik, illetve két szivattyúval pedig csökkentik a vízszintet.

Kámon a helyi önkéntes tűzoltók a Petőfi Sándor utcában és a Jókai utcában is szivattyúztak, homokzsákokat raktak le. A Kisfaludy utcában a homokzsákos védekezés, és a szivattyúzás mellett egy áteresztő csatornát is át kellett vágni, hogy lefolyjon a víz.

A Somogy megyei Bolhón a heves esőzések következtében négy házat vett körül a víz, az egyikben lakó öt gyermek nem tölthette otthon az éjszakát - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőre virradó éjszaka.

Tájékoztatásuk szerint a Rákóczi úton az egyik ingatlanba betört a víz, ezért a házat áramtalanították, illetve az ott lakó öt gyermeket rokonoknál szállásolták el az éjszakára.

A településen öt szivattyú dolgozik, a barcsi és a nagyatádi tűzoltók végzik a beavatkozást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.