Gyémántot nyelt egy kínai nő

A 39 éves Jiang Xulian ezzel a módszerrel próbálta ellopni a hatkarátos drágakövet. A nőt és szintén kínai társát a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőtéren tartóztatták le a hatóságok múlt csütörtökön, miközben megpróbálták elhagyni az országot.

Az 56. bangkoki drágakő- és ékszervásár egyik kiállítója jelentette, hogy eltűnt egy gyémántja. A feltételezések szerint a páros elkérte a követ, hogy megnézhesse, majd kicserélték egy hamisítványra a gyémántot - számolt be az esetről a CNN.

Jiang Xulian pénteken beismerte, hogy megpróbálta ellopni a közel 280 000 dollárt érő drágakövet, miután a rendőrségi röntgen kimutatta a nő testében a tárgyat, mondta el a rendőrségi nyomozást vezető Sanit Mahathavorn.  

Miután letartóztatták, Jiang sem enni sem inni nem volt hajlandó. Kapott hashajtót is, de három nappal később még mindig semmi nyoma nem volt a drágakőnek. Ez idő alatt a kő a nő gyomrából a vastagbelébe vándorolt. Az orvosok végül kolposzkóppal távolították el a követ vasárnap délután.

A nő lopás vádjával áll bíróság elé, akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. 

A zsákmány lenyelése nem egyedülálló eset az ékszertolvajok körében. 2012-ben ezzel a módszerrel próbált kicsempészni 220 csiszolt gyémántot Dél-Afrikából egy férfi. A drágaköveket, amelyek értékét 2,3 millió dollárra becsülték, a reptéri testszkennereken fedezték fel a hatóságok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.