Gyémántokkal hitegették a bedőlt brókercégek károsultjait

Egy gyámátkereskedő is gyanúsítottja annak a csalási ügynek, melyben a bedőlt brókercégek károsultjait rövidítették meg azt ígérve, hogy visszaszerzik a pénzüket.  Az ügyben érintett Szeremley Huba neves borász is, aki önmagát áldozatnak tartja, de a Blikk információi szerint összejátszhatott a csalókkal.

A bulvárlap azt írja, a csalók, élükön a 42 éves R. Tamással olyan embereket kerestek meg, akik milliókat buktak a Kun Mediátor-, a Hungária Értékpapír Zrt.- vagy éppen a Questor-ügyön. Az ígérték a károsultaknak, hogy egy tisztes összeg fejében visszaszerzik elbukott pénzüket.

A Blikk úgy tudja, Szeremley Huba maga is részt vett a csalásban és a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy egy alkalommal 25 millió forintot vett át az egyik sértettől. A neves borász tagadja, hogy bárkitől is pénzt kapott volna. Állítja, hogy őt csak amolyan reklámarcnak használták a csalók, akik azt állították, hogy az ő pénzét is visszaszerezték.

– A hibát ott követtem el, hogy én nem mentem rögtön a rendőrségre, amikor tudomást szereztem a történtekről. Ha ezt tettem volna, most nem én kerültem volna gyanúba – mondta el a lapnak a borász. – A nevem mindig is ismert volt, benne voltam a tévében, az újságokban. A csalóknak csak meg kellett nézniük a 100 leggazdagabb magyar listáját, hogy tudják, van pénzem. Innen már csak az összeköttetéseik kérdése volt, hogy kiderítsék, én is a brókerügy károsultja vagyok.

Az ügynek gyanúsítottja a 65 éves E. Vilmos, egy korábbi gyémántkereskedő, aki Németországban és Magyarországon is működtetett üzleteket. A jómódú férfit azzal gyanúsítják, hogy 25 millió forintot vett át az átvert emberektől, valamint közreműködött egyszer 120, majd 70 millió forint átvételében.

A csalóbanda a károsultakat azzal hitegette, hogy a brókerek gyémántokba és értéktárgyakba fektették a károsultak pénzét. Megígérték, hogy ők felkutatják ezeket, és néhány millióért cserébe visszaszerzik a vagyonukat. Bizonyítékként drágaköveket mutogattak, amelyekről E. Vilmos azt állította, hogy rengeteget érnek. A gyémántkereskedőt letartóztatták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.