Ingyen tankolt egy évig a volt II. kerületi rendőrkapitány?

H. Sándor a gyanú szerint jogosulatlanul vett át a MOL-tól egy vásárlási utalvány kártyát, amit magáncélra használt fel. Frissítve.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a mai napon nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki dr. H. Sándort.

A megalapozott gyanú szerint dr. H. Sándor, mint a Budapesti II. kerületi Rendőrkapitányság vezetője 2009. január 26. napján - magát egy alapítvány képviselőjének feltüntetve - jogosulatlanul vett át a MOL Nyrt.-tól egy vásárlási utalvány kártyát, melyet 2009. január és 2010. január hónapok közötti időben több alkalommal, jogosulatlanul magáncélra felhasznált a MOL Nyrt. töltőállomásain. A gyanúsított a kihallgatás során nem tett vallomást, szabadlábon védekezik.

Az ügyészség kedden jelentette be, hogy a volt VIII. kerületi rendőrkapitányt hatrendbeli hivatali visszaélés bűntette és egyrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását egyidőben, három héttel ezelőtt vonta vissza indoklás nélkül Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány. A rendőrségi közlés szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Még aznap, január 20-án hivatali visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartott a Budapesti Nyomozó Ügyészség a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, másnap pedig a II. kerületi rendőrkapitányságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.