Gyanús utasok miatt fordult vissza egy torontói gép

Két vadászgép kíséretében visszafordult a torontói nemzetközi repülőtérre egy kanadai légitársaság Kubába tartó járata, miután a fedélzeten botrányosan viselkedett két nő – írja a Huffington Post.

A Sunwing kanadai légitársaság alelnöke közleményben tudatta, hogy a két utas a repülőtéren vásárolt alkohol jelentős részét elfogyasztotta a mosdóban, majd rá is gyújtottak - ekkor hívták fel magukra a személyzet figyelmét. Miután a füstérzékelők riasztottak, a két nő valamin összekülönbözött, verekedni kezdtek, majd fenyegetőztek, alaposan ráijesztve a többi utasra és a pilótákra is.

A járat kapitánya emiatt kapcsolatba lépett a Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnoksággal (NORAD), amely a figyelmeztetés után két CF-18 típusú kanadai vadászgépet indított el, hogy kísérjék vissza Torontóba az utasszállítót. A két CF-18-as a québeci Bagotville-ből szálllt fel. A kanadai határnál találkoztak az utasszállítóval, és nem kellett behatolniuk az Egyesült Államok légterébe – közölte Julie Roberge NORAD-szóvivő.

A földet érés után azonnal őrizetbe vették a két nőt, a gép pedig rövidesen útnak indult Kubába a Pearson Nemzetközi Repülőtérről új személyzettel a fedélzetén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.