Gyantáztatott épp, amikor elfogták a snájdig svihákot

Mikor letartóztatták, épp a szemöldökét gyantáztatta egy budapesti szalonban az a salgótarjáni férfi, aki modellmunkát ajánlott fiatalembereknek, pénzüket kicsalta, és ha tehette, az ágyába is becsábította őket.

Megnyerő modor, fess öltözék, kamu doktori cím – mindez elegendő volt ahhoz, hogy a 33 éves salgótarjáni Sz. Tamás percek alatt elnyerje vadidegenek bizalmát – írja a police.hu.

A férfi több millió forintot csalt ki 139 sértettől 2007 májusától 2010 végéig, ezért a bíróság csalás miatt két év hat hónap szabadságvesztésre ítélte. A "snájdig svihák" azonban nem vonult be a börtönbe, így 2013 decemberében a Balassagyarmati Törvényszék elfogatóparancsot adott ki ellene.

Arról, hogy a hatóságok elől bujkáló Sz. Tamás zavartalanul folytatja üzelmeit, egy 22 éves szigetszentmiklósi fiatalembertől értesült a rendőrség.

Főleg fővárosi bevásárlóközpontokban, fürdőkben, tömegközlekedési eszközökön vadászott áldozatokra, igencsak hatásos taktikával. Októberi elfogásáig 161, zömmel fővárosi és Pest megyei férfit csapott be. A rendőrség információi szerint Sz. 2013 nyarától palizta be őket, a kárérték több millió forint.

– A vékony testalkatú, jól öltözött, ápolt férfi modellmunkát ajánlott 16–24 év közötti fiúknak, férfiaknak. Divatholmikat forgalmazó cégek marketingigazgatójaként ruhafotózásra invitálta őket. Nevét doktori címmel toldotta meg a névjegykártyáján, és ötvenévesnek vallotta magát. Ráncfeltöltésekkel, szépészeti beavatkozásokkal magyarázta, hogy fiatalabbnak látszik a koránál – ismertette Zombori Beáta törzszászlós, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság vizsgálója. – Története szerint élvonalbeli futballkarrierjét súlyos autóbaleset vágta el. Étterembe vitte a sértetteket, akikkel később különböző összegeket utaltatott át a bankszámlájára, mondván, cserébe elintézi, hogy a pénz sokszorosát kereshessék modellkedéssel. Telefonszámain azonban egy idő után nem lehetett elérni.

A csaló az ágyába is becsábította több áldozatát, majd azzal tartotta sakkban őket, hogy kitálal a hálószobatitkokról, ha fel merik jelenteni. A légyottoknak megadta a módját, méregdrága hotelekbe és egy angyalföldi luxuslakóparkban bérelt lakásba vitte el partnereit.

A rendőrök keresték a salgótarjáni lakcímén és budapesti tartózkodási helyén is, ám végül egy belvárosi szépészeti szalonban fogták el október 9-én; épp szemöldököt gyantáztatott.

– Hosszas adatgyűjtés után találtuk meg, fényképről azonosítottuk – számolt be az akcióról Nagy István őrnagy, a célkörözési csoport főnyomozója. – Hagytuk, hogy kifizesse a munkát, azután elfogtuk. Töröltettük későbbi előjegyzéseit, majd előállítottuk az V. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Sz. Tamást még aznap börtönbe szállították, így megkezdte a korábban kiszabott büntetését, de újabb ügyeiért is felelnie kell majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.