Gruppenszex milliókért

Vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség két férfi ellen, akik több millió forintnak megfelelő készpénzt, áruhitelt, műszaki cikket, jelzáloghitelt zsaroltak ki néhány hét alatt egy férfitól, aki 2012 áprilisában az interneten keresztül lépett kapcsolatba egy szexuális szolgáltatást hirdető nővel. Megbeszélték, hogy egy nagykanizsai lakásban 10 ezer forintért az ott lévő két nővel fog szexelni.

Az együttlét alatt a lakásban megjelent egy férfi és egy nő, kiabálni kezdtek, hogy ők "Pest rémei", a lakás az ő tulajdonuk, annak használatáért fizetni kell, különben a rokonaik elbánnak vele. A férfi ijedtében 45 ezer forintot adott át.

Ez azonban nem volt elég és pár nap múlva egy 47 és egy 28 éves férfi jelent meg a sértett lakásánál, rátámadtak, és közölték vele, hogy a szexpartnere még nem múlt el 18 éves, ezért ha nem fizet 300 ezer forintot, feljelentik erőszakos közösülés miatt. A férfi ekkor 20 ezer forintot fizetett.

A zsarolók a sértett helyzetét és lelkiállapotát kihasználva folyamatosan pénzt követeltek, áldozatukat az utcán megveréssel, lakása és autója szétverésével fenyegették meg, ha nem fizet. A férfi közölte, hogy nincs pénze, mire néhány napra elvették autója iratait és kulcsait is, illetve egy biankó adás-vételi szerződést írattak alá vele.

Nem sokkal később azzal álltak elő, hogy a férfi vegyen fel hitelt és áruhitelt. Az ügyészség leírása szerint a férfi addigra már teljesen összeomlott lelkileg, ezért 165 ezer forintos gyorskölcsönt vett fel egy pénzintézettől, majd 450 ezer, 176 ezer, illetve 207 ezer forintos áruvásárlási hitelt igényelt. Vetettek vele egy 192 ezer forint értékű laptopot és négy, összesen 200 ezer forint értékű mobiltelefont is hitelre. Mindezeken felül a lakására terhelt jelzáloggal hárommillió forint kölcsönt is felvett egy banktól, és ezt is odaadta a zsarolóknak.

A két zsaroló szabadlábon védekezik, a Nagykanizsai Járási Ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott ellenük.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.