Gránátot találtak Szigetváron, több épületet ki kellett üríteni

Kilőtt állapotú gránátot találtak Szigetváron, emiatt csütörtökön több épületet kiürítettek - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája az MTI-t.

A közlemény szerint a Magyar Honvédség tűzszerészei egy feltehetően 76 milliméteres, kilőtt állapotú, úgynevezett orosz kumulatív gránátot találtak, amelyet jelenleg is vizsgálnak.  A gránát miatt a Turbék utcánál lévő körforgalomnál 100 méteres sugarú körben kiköltöztetést rendeltek el, ez tíz lakóépületet, üzleteket és játszóteret is érintett.

A második világháborús robbanótestet még szerdán, kúttisztítás közben találta meg egy szigetvári férfi, aki azt kiemelte, majd értesítette a rendőrséget. A szakemberek körülkerítették a gránátot. Az MTI úgy tudja, a tűzszerészek csütörtök kora délután tértek vissza a helyszínre, hogy a helyszínen felrobbantsák a gránátot, ám az E.ON áramszolgáltató ehhez nem járult hozzá a vezetékek közelsége miatt.

A szakemberek ezért a lövedéket elszállították, hogy a lakóépületektől távol hatástalanítsák. A kiköltöztetett lakók már visszatérhettek otthonaikba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.