Bevásárlókocsikkal lopták el a futók vizét a londoni maratonon

Kisebb tömeg hordta szét a londoni futóverseny résztvevőinek kirakott vizet az utcáról. Egyesek szerint azonban a szervezők az esemény után szétosztogatták a kimaradt palackokat. Az esetről készült videófelvételek mindenesetre komoly indulatokat váltottak ki.

A felvételen egész családok láthatóak, amint sikoltozva, kapkodva pakolják a fóliából még ki sem bontott vizes palackokat, vagy épp egész tálcákat gyömöszölnek kerekes bevásárlókocsikba - számolt be a Newsweek

A kordonok mögötti területen a versenyzőknek szánt frissítők álltak, és néhány helyi úgy döntött, hogy nem hagyja parlagon heverni a vízzel teli üvegeket. 

A videónak több változata is felkerült a Youtube-ra. Az eredeti, teljes verzió végén a felvétel készítője maga felé fordítja a kamerát és ezt mondja: "Nyilvánvalóan nehéz időket élnek meg Deptford lakói, a vezetékes víz szolgáltatás még nem ért el idáig, ezért, ahogy azt önök is láthatják, a helyiek megpróbálják elvinni az összes, eredetileg a futóknak szánt vizet. Bár ez már a verseny vége, de szomorú, hogy ilyen állapotok uralkodnak." 

A közösségi médiában több kommentelő is nekiesett a tolvajoknak, mások szerint azonban maguk a szervezők adták oda ingyen a verseny után a kimaradó készleteket, így a videón szereplők nem tettek semmi rosszat.

A London Maraton versenyigazgatója, Hugh Brasher azt nyilatkozta, "nagyon kiábrándító", hogy ellopták a futóknak szánt vizet. "Mindig arra utasítjuk az önkénteseinket, hogy az ilyen helyzetekben ne bocsátkozzanak vitába. Később fogjuk kivizsgálni az esetet" - tette hozzá.

A londoni rendőrség szóvivője szerint hozzájuk egyelőre nem érkezett megkeresés az ügyben, bár ők is látták a videót.

Az már csak a magyaroknak szánt érdekesség, hogy a videón a kordonok tövében halmokban állnak az üres, futók által eldobált palackok. A Vivicitta Városvédő Futás után Budapesten is komoly vita alakult ki a közösségi oldalakon, hogy kinek a felelőssége a takarítás, mivel a Dunában és a környéken eldobált műanyag poharak jelezték a verseny útját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.