Egyre éhesebb lehet a szökevény nagymacska

A devoni állatkert frissen érkezett hiúza meglépett a kifutójából. A nagymacska egyelőre a parkban bujkál és feltehetően egyre éhesebb.

Mindössze néhány órával a megérkezése után, csütörtökön lépett meg Devonból Flaviu, a hiúz - írja a Telegraph. A rendőrség hőérzékelő kamerával ellátott helikoptereket és drónokat is bevetett a felkutatására.

A kutatócsapat állítólag már látta is a kétéves állatot, de a mesterlövészeknek nem sikerült eltalálniuk a nyugtatónyíllal.

 

 

Az állatkert vezetője, George Hyde reményét fejezte ki csapata nevében is, hogy sikerül elkapni a szökevényt. A parkban, ami egész pénteken zárva tartott, 25 humánus csapdát helyeztek ki. "Egyre valószínűbb, hogy az állat éhes lesz. Mivel fogságban született és nevelkedett, nem tanult meg vadászni. Ezért reméljük, hogy sikerül becsalogatni a csapdák egyikébe a kihelyezett étellel".

A kifutóban, ahonnan most Flaviu megpattant, korábban nyolc évig éltek másfajta hiúzok minden különösebb gond nélkül. A nagymacska azonban átrágta magát a falon lévő egyik táblán.

A környékbeli iskolák diákjait és a közelben lakókat figyelmeztették, hogy ne próbálják megfogni a kutyánál kicsit nagyobb állatot, mert ha bekerítik és megijed, támadhat.

"Ha a kihelyezett csapdákkal nem sikerül elkapni az állatot, holnap azt tervezzük, hogy az állatkert személyzetével és a rendőrség tagjaival élő kordont alkotunk és megpróbáljuk visszaszorítani a hiúzt" - közölte a helyi rendőrség. "Szükség esetére egy állatorvos is lesz a helyszínen nyugtatólövedékkel".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.