Gombagyűjtők találhattak bizonyítékot egy rejtélyes gyermekgyilkosságra

Egy 15 évvel ezelőtt eltűnt német kislány csontjait találhatták meg gombagyűjtők a bajorországi Felső-Frankföldön, Lichtenbergtől 15 kilométerre, egy erdős területen.

A 9 éves Peggy Knobloch 2001. május 7-én tűnt el Lichtenbergben, iskolába menet. Az üggyel összefüggésben, hosszas nyomozás után egy helyi fogadós 23 éves fiát, Ulvi K.-t tartóztatták le.

A szellemi fogyatékos férfi egy kihallgatás során (ügyvéd nélkül) bevallotta, hogy megölte a gyereket, s bár a vallomást később visszavonta, 2004-ben elítélték Peggy meggyilkolásáért. A bíróság meg volt győződve arról, hogy a férfi bántalmazta a kislányt, s azért ölte meg, hogy elhallgattassa. A vádlott ellen az egyetlen bizonyíték a visszavont vallomás volt, amit Hans-Ludwig Kröber híres törvényszéki pszichiáter hitelesnek tartott – írja a Spiegel Online.

A férfi ügyét fellebbezések és egy nagy sajtófigyelemmel követett tárgyalás után 2014-ben felmentéssel lezárták. Ulvi K.-t jelenleg egy pszichiátriai intézményben kezelik.

A Peggy-ügy az elmúlt évek egyik legrejtélyesebb esete Németországban. A holttestért a rendőrség több telket is felásott, de a maradványok nem kerültek elő.

2013-ban a nyomozás során egy újabb lehetséges elkövető neve merült fel. Holger E. a féltestvére volt annak a férfinak, aki Peggyvel és az édesanyjával egy házban élt. A férfi, bár 2000 nyarán járt utoljára látogatóban a testvérénél, azzal keveredett gyanúba, hogy megmagyarázhatatlan módon a nyakában viselte egy láncon a kislány nevének kezdőbetűjét, nála volt a gyerek egyik iskolai füzete és a lakásán is találtak Peggyről egy képet, a falra függesztve.

A férfi, bár beismerte, hogy szexuálisan közeledett a lányhoz, a gyilkossági ügyben nem találtak ellene bizonyítékot, saját kétéves kislányával szemben elkövetett szexuális visszaélésekért Holger E.-t 2012-ben hat éves börtönbüntetésre ítélték.

A rendőrség hétfő reggel sajtótájékoztatón közölte, hogy a megtalált maradványokat hamarosan törvényszéki vizsgálatnak vetik alá és nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a 15 éve eltűnt kislány maradványai kerültek felszínre.

A DNS-vizsgálat eredményeit kedden fogják nyilvánosságra hozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.