Brutális verés a gólyabálon

Csak a napokban került kihallgatható állapotba az a 19 éves fiatalember, akit Kaposváron a múlt héten csütörtökön egy gólyabálon úgy megvert a rendezvény biztonsági őre, hogy életveszélyes lép és vesesérüléseket szenvedett, a lépét el kellett távolítani – értesült tudósítónk rendőrségi forrásból. A Kaposvári Egyetemnek a helyi Dorottya Hotelben tartott rendezvényén történt az eset, ahol a szálloda egyik alkalmazottjának közlése szerint a szervezők által megbízott cég adta a biztonsági szolgálatot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés miatt rendelt el nyomozást az ügyben, amelynek gyanúsítottja egy 26 éves kaposvári férfi. Az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Molnár László, a pedagógiai kar főigazgatója a Népszabadság kérdésére leszögezte: az eddigi vizsgálati adatok szerint az esetért az egyetemet semmiféle felelősség nem terheli. A gólyabált két kar hallgatói önkormányzatai szervezték, amelyek nem szerződtek semmiféle biztonsági szolgálattal, a gyanúsítottal sem álltak szerződéses kapcsolatban.

A súlyosan sérült 19 éves fiú a rendezvényen nem az egyetem hallgatójaként, hanem vendégként vett részt, és még tisztázásra vár, hogy az ott történtekkel kapcsolatban, vagy azoktól függetlenül érte a bántalmazás – tette hozzá a főiogazgató. A gólyabálon résztvevő pedagógusok nem számoltak be rendbontásról, a súlyos testi sértésről csak másnap a rendőrségtől szerzett tudomást az egyetem vezetése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.